Skip to the content

Anna Douma over Probo: ‘Onze groei zorgt voor veel beweging en uitdagingen’

Op 1 april 2020 vindt de WerkParade plaats, het grootste banenevent van Friesland. Tijdens dit event in het WTC Expo in Leeuwarden komen zo’n 5000 werkzoekenden en 250 werkgevers bijeen om werk te zoeken of om met hun bedrijf te paraderen. Het is dé plek voor nieuwe carrièrekansen.

Het Dokkumer Probo is ook aanwezig op de WerkParade. Anna Douma is HR-adviseur bij dit grote online printbedrijf. Probo adviseert, verkoopt, bedrukt, print en bezorgt meer dan 250 materialen aan en voor wederverkopers. Denk aan vlaggen, banners, stickers, menukaarten, kussens en onderzetters. We praten met Anna over haar werk bij Probo, de veranderingen in het bedrijf en het doel op de WerkParade.

Leren door gewoon te doen

Als HR-adviseur ondersteunt Anna de manager in alles wat er nodig is om het team te laten groeien, zoals werving, selectie, training en ontwikkeling. Ook houdt ze zich bezig met administratie, systeem- en procesverbeteringen en een stukje branding. Al met al een erg veelzijdige en leuke functie voor Anna. “Probo is al een aantal jaar behoorlijk aan het groeien. Dat brengt veel beweging en uitdagingen met zich mee. Door de groei is het erg belangrijk om te blijven automatiseren en te focussen op de constante verbetering van interne processen. Het fijne is dat we een platte organisatie zijn en we op bepaalde vlakken vrij flexibel zijn. Zo hebben we niet voor alles vaste regels of richtlijnen. Wij leren vooral door gewoon te doen. De grootste uitdaging waar we door de groei mee te maken krijgen, is zorgen dat de kwaliteit en de snelheid goed blijft. Het is hierbij belangrijk om de juiste mensen op de juiste functies in de organisatie te zetten.”

WerkParade: zichtbaarheid in de regio vergroten

We hebben een aantal functies die regelmatig opgevuld kunnen worden, vertelt Anna. “Zo hebben we functies open voor productiemedewerkers, medewerkers voor de klantenservice-afdeling, magazijnmedewerkers en studenten. Uiteraard hopen we nieuwe mensen te ontmoeten op de WerkParade die passen in deze functies. Maar een nog belangrijkere reden om mee te doen aan het banenevent is het vergroten van onze zichtbaarheid in de regio. Omdat we een zakelijke doelgroep hebben, komen consumenten niet snel met ons in aanraking. Hierdoor zijn we nog vrij onbekend. Dit willen we graag veranderen. Ook willen we laten zien dat we een leuke organisatie zijn voor mensen die houden van afwisseling, uitdagingen en het werken in en met een jonge club mensen. Want uiteindelijk doen we het werk met z’n allen en streven we samen naar verbeteringen. Natuurlijk hebben we ook feestjes en een lolletje op z’n tijd, want ook dat hoort er zeker bij.”

Inzet en leergierigheid zorgt voor mogelijkheden

Toch is het werken bij Probo niet voor iedereen geschikt, zegt Anna. “We zijn een vooruitstrevende organisatie waar het belang van de klant voorop staat. Op sommige momenten brengt dit veel druk met zich mee, daar moet je wel tegen kunnen. Vooral van april tot en met oktober hebben we het erg druk, omdat het festivalseizoen dan is. Daarom zijn we op zoek naar mensen die het snelle werk slim kunnen aanpakken. Ook is kwaliteit bij ons heel belangrijk. Als je dus een harde en slimme werker bent die kwaliteit vooropstelt en open staat om nieuwe dingen te leren, dan ben je bij ons helemaal op je plek. Een indrukwekkend CV of een hoge opleiding is hierbij niet altijd belangrijk. Zolang je maar inzet toont en de goede kwaliteiten hebt.”

Daarnaast word je ook goed beloond door Probo. “Het is bij ons mogelijk om door te groeien binnen de organisatie. Zo kun je beginnen in de productie of bij de expeditie (distributie, red.), maar doorgroeien in een hele andere functie, bijvoorbeeld IT. We kijken vaak of we beschikbare functies ook kunnen opvullen met intern personeel. Het is heel fijn dat het bedrijf dit ook aanbiedt.”

Zie jij werken bij Probo wel zitten? Neem dan een kijkje op de WerkParade! Anna: “Vind je het leuk om in een bedrijf te werken die snel groeit en wil je je graag verder ontwikkelen? Kom dan vooral langs bij onze stand en maak kennis met ons!”

 

Werkzoekend? Schrijf je hier in voor de WerkParade

Umbraco: The Friendly CMS
Impressie WerkParade

Powered by:

Download de NetWERKapp

Speciaal voor de WerkParade hebben we een eigen NetWERKapp gemaakt. Download de app hier!

Schrijf je in voor de WerkParade

Binnenkort volgt de nieuwe datum!