Skip to the content

Gea Oenema over Donker Groep: ‘Deel winst wordt verdeeld onder personeel’

Op 1 april 2020 vindt WerkParade plaats, het grootste banenevent van Friesland. Tijdens dit event in het WTC Expo in Leeuwarden komen zo’n 5000 werkzoekenden en 250 werkgevers bijeen om werk te zoeken of om met hun bedrijf te paraderen. Het is dé plek voor nieuwe carrièrekansen.

Donker Groep is zo’n werkgever die niet kan wachten om werkzoekenden te ontmoeten. Als recruiter bij het hoofdkantoor in Sneek matcht Gea Oenema enthousiaste werkzoekenden met veel plezier aan het duurzame bedrijf. Donker Groep is van oorsprong een familiebedrijf en heeft zich ontwikkeld tot expert in de duurzame inrichting van binnen- en buitenruimtes. We praten met Gea over haar werk bij Donker Groep en over de beweegredenen om aanwezig te zijn op WerkParade.

Groei van Donker Groep ondanks krapte in groene arbeidsmarkt

Gea is als recruiter altijd actief op zoek naar de juiste kandidaat voor verschillende functies binnen Donker Groep. Ze maakt vacatures en publiceert ze vervolgens op de website. Tevens is Gea betrokken bij sollicitatiegesprekken en doet ze een gedeelte arbeidsmarktcommunicatie. “Het contact met allerlei verschillende mensen, van verschillende achtergronden tot opleidingsniveaus, maakt mijn werk zo leuk. Ik ben veel aan het schakelen en vind het leuk om de drijfveren van mensen te achterhalen. Helemaal als ik een passende functie voor diegene heb.” Hoewel de groene arbeidsmarkt heel krap is, is Donker Groep juist aan het groeien. Gea vertelt de reden hierachter. “Groen en duurzaamheid worden steeds belangrijker. We merken dan ook dat bedrijven hierin willen investeren. Helaas wordt de groep die kiest voor een groene opleiding en carrière steeds kleiner.”

Volop ontwikkeling in duurzame loopbaan

Met de uitdagingen op de groene arbeidsmarkt wil Donker Groep aan de slag. Want werken in de groene sector is wel degelijk interessant en waardevol. Dat kan Gea alleen maar beamen. “Ik begon bij Donker Groep als stagiaire op de recruitment-afdeling. En nu ben ik zelf recruiter. Met collega’s kan ik het goed vinden. We hebben veel voor elkaar over. Donker Groep zet zich echt in voor de medewerkers. Iedereen gaat op een coachende manier met elkaar om en ontwikkeling is hierbij erg belangrijk. Je kunt echt jezelf zijn, dat is heel fijn aan het bedrijf.” Ook aan nieuwe medewerkers worden een goede werksfeer en ontwikkelingskansen geboden. “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers en stagiaires. We zijn een leerbedrijf en vinden het belangrijk om de ontwikkeling van medewerkers in het vakgebied te stimuleren. Uiteindelijk willen we voor iedereen een duurzame loopbaan.”

WerkParade: tijd om buiten de kaders te kijken

De zoektocht naar nieuw personeel is een reden dat Donker Groep meedoet aan de WerkParade. Maar dat is niet de enige reden. “Het is goed om eens buiten de kaders te kijken. Een opleiding en papieren hoeven tegenwoordig niet meer vereisten te zijn voor een baan. We willen ook een kans geven aan enthousiaste en bevlogen mensen met de juiste sociale vaardigheden en een passie voor groen en duurzaamheid. Want uiteindelijk is dat waar het om draait.” En ben je een nieuwe medewerker, dan wordt er goed voor je gezorgd. Goede arbeidsvoorwaarden zijn bij Donker Groep namelijk zeer belangrijk. “Zo werken we met z’n allen niet alleen op een stabiele werkplek en in een open omgeving, maar kun je ook gebruik maken van een sportregeling, fietsregeling én IT-regeling. We hebben tevens een goede winstdeling: winst die we overhouden, wordt verdeeld onder de medewerkers. En als je wilt, kun je zelfs eigenaar worden van Donker Groep door te investeren in aandelen.”

Ben jij klaar voor een (nieuwe) baan en word je enthousiast van het verhaal van Gea? Luister dan naar de boodschap van Gea: “Heb je een passie, wil je de wereld iets groener maken en ben je enthousiast? Dan zien we jou graag tegemoet bij onze stand op de WerkParade!”

 

Werkzoekend? Schrijf je hier in voor de WerkParade

Umbraco: The Friendly CMS
Impressie WerkParade

Powered by:

Download de NetWERKapp

Speciaal voor de WerkParade hebben we een eigen NetWERKapp gemaakt. Download de app hier!

Schrijf je in voor de WerkParade

Binnenkort volgt de nieuwe datum!