Skip to the content

Jan-Willem Bolwijn met bedrijf Gebroeders Bolwijn: ‘Wij maken het verschil’

Op 1 april 2020 vindt WerkParade plaats, het grootste banenevent van Friesland. Tijdens dit event in het WTC Expo in Leeuwarden komen zo’n 5000 werkzoekenden en 250 werkgevers bijeen om werk te zoeken of om met hun bedrijf te paraderen. Het is dé plek voor nieuwe carrièrekansen.

Allround schildersbedrijf Gebroeders Bolwijn in Drachten voegt zich toe aan het lijstje van aanwezige bedrijven op WerkParade. Vakschilder en mede-eigenaar Jan-Willem Bolwijn is het schildersbedrijf drie jaar geleden gestart. Dit deed hij samen met eigenaar en broer Bert-Jan Bolwijn. De Gebroeders Bolwijn zijn gespecialiseerd in de nieuwbouwsector en zijn binnen drie jaar tijd heel wat projecten rijker geworden. We praten bij met Jan-Willem over zijn bedrijf en wat hij tijdens WerkParade wil bereiken.

Veel werk maar weinig personeel

Jan-Willem had altijd al een drang om ondernemer te worden. “Bert-Jan en ik hebben uiteindelijk beiden de stoute schoenen aangetrokken en onze baan opgezegd. Dat was best spannend. We begonnen met één opdrachtgever die ons voor een korte periode wilde inhuren, daarna zijn we zelf marketingactiviteiten gaan uitvoeren om een klantenbestand op te bouwen. Ook gingen we een samenwerking aan met een ander schildersbedrijf en namen we een stagiaire aan.” Na ongeveer twee jaar begonnen de klussen goed te lopen. Hoewel er tegenwoordig behoorlijke groei zit in de woningmarkt, ervaren de broers veel weerstand. “Er is veel werk en de druk wordt hoger, maar het blijkt moeilijk om personeel te krijgen. De schildersbranche bestaat voor tachtig procent uit zzp’ers.

Dit zijn vaak vakmensen die uit nood als zzp’er zijn begonnen. Hierdoor missen ze soms het perspectief dat een bevlogen ondernemer al heeft. Het gevolg is onevenredige concurrentie op financieel gebied. Ook is er door de werkdruk minder aandacht voor het echte ambacht in scholingsprogramma’s.” Dat is iets dat Jan-Willem en zijn broer willen veranderen.

WerkParade: liefde voor het vak overbrengen

Jan-Willem en Bert-Jan hebben veel liefde voor het vak en het ondernemerschap. Bert-Jan is van origine docent en geeft zelfs lessen in ondernemerschap.  Deze liefde willen ze graag overbrengen aan werkzoekenden op WerkParade. “We doen mee, omdat we graag meer medewerkers willen toevoegen aan ons team.” Daarom leiden de broers eventueel medewerkers op binnen het bedrijf om het prachtige vak te leren. “Als een praktijkgericht persoon gaat samenwerken met iemand die theoretisch is aangelegd, ontstaat er een dynamiek. Samen zie je van begin tot eind een woning mooi worden. Het eindresultaat in vergelijking met de beginfase is een wereld van verschil. Je bent dan écht trots op je werk.” Die trots wordt overgebracht op de klanten. “Die worden ook erg enthousiast van het eindresultaat.” Daarnaast zijn diversiteit in het werk en salaris een groot voordeel. “We werken in nieuwbouw tot buitenbouw. Ook hebben we een hele goede cao en goede verzekering. Dat willen we ons personeel ook meegeven: een goed salaris met een flexibele en laagdrempelige werkomgeving. “Als er wat is, dan krijg je van ons alle begrip.”

Sterker worden door elkaar te helpen

Een mooi vak vraagt om bevlogen mensen. Daarom is vooruitstrevendheid en kwaliteit erg belangrijk, aldus Jan-Willem. “Uiteindelijk zoeken we schilders in alle gradaties die het vak echt verstaan. Daar horen ambitie, sociale vaardigheden, klantvriendelijkheid en een hands-on mentaliteit ook bij. We zijn een hecht team van vijf mensen waarbij samenwerking elke dag aan de orde is. Niet alleen binnen het team, maar ook met andere vakmensen in de branche. We komen er sterker uit als we elkaar helpen.”

Ben je op zoek naar een (nieuwe) baan en inspireert het verhaal van Jan-Willem je? Dan zien de Gebroeders Bolwijn jou graag. “Als je een hands-on mentaliteit en kwaliteitsstreven hebt, dan ben je van harte welkom bij ons op de WerkParade!”

 

Werkzoekend? Schrijf je hier in voor de WerkParade

Umbraco: The Friendly CMS
Impressie WerkParade

Powered by:

Download de NetWERKapp

Speciaal voor de WerkParade hebben we een eigen NetWERKapp gemaakt. Download de app hier!

Schrijf je in voor de WerkParade

Binnenkort volgt de nieuwe datum!