Skip to the content

Merel over Cendris: ‘De prettige werksfeer zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt’

Op 1 april 2020 vindt de WerkParade plaats, het grootste banenevent van Friesland. Tijdens dit event in het WTC Expo Leeuwarden komen zo’n 5000 werkzoekenden en 250 werkgevers bijeen om werk te zoeken of om met hun bedrijf te paraderen. Het is dé plek voor nieuwe carrièrekansen.

Ook de medewerkers van Cendris staan tijdens de WerkParade klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Merel Hoitinga is Recruitment Coördinator bij Cendris. Met vestigingen door heel Nederland, maar ook in Valencia en Suriname faciliteert het bedrijf de klantenservice voor grote Nederlandse organisaties. Onder klantenservice valt inbound, outbound, telefonie, chat en webcare. Wat maakt werken voor dit facilitair callcenter zo uniek en wat is de rol van Cendris op de WerkParade? We vragen het Merel.

Bij Cendris kun je lekker jezelf zijn

Als Recruitment Coördinator reist Merel regelmatig tussen Leeuwarden, Groningen en Enschede. Ze heeft wekelijks overleg met uitzendpartijen om nieuwe klantenservicemedewerkers te werven. Ook regelt ze de procesinrichting en sollicitatiegesprekken. Kortom, Merel zit allesbehalve stil. En dat is nou precies de bedoeling. “Ik had de behoefte om mij verder te ontwikkelen. Zo kwam ik in contact met Cendris. Het fijne van werken bij Cendris is dat ze veel doorgroeimogelijkheden biedt. Dit geldt niet alleen voor klantenservicemedewerkers en recruiters, maar voor iedereen die bij Cendris werkt. Toch is het beeld van een callcenter nog niet altijd positief, zegt Merel. “Veel mensen denken nog dat callcentermedewerkers je lastigvallen op vervelende tijden, iets willen verkopen of zich aan een strak script moeten houden. Maar dat is niet meer zo. Bij ons mag je echt helemaal jezelf zijn.”

WerkParade: Cendris en het werk uitlichten

Volgens Merel worden de vooroordelen over het callcenterwerk steeds minder. “Dat hebben we te danken aan samenwerkingen met het UWV, gemeentes en uitzendbureaus. Er worden bijvoorbeeld open dagen, beurzen en bijeenkomsten georganiseerd. Zo kunnen werkzoekenden, of mensen die toe zijn aan een nieuwe uitdaging, een beter beeld krijgen van werken in een callcenter. Daarom doen we mee met de WerkParade: we willen iedereen laten zien wie we zijn en hoe leuk het is om bij Cendris te werken. Want het ís ook echt ontzettend leuk.”

Een warm welkom en veel doorgroeimogelijkheden

Op de vraag waarom het dan zo leuk is om bij Cendris te werken, reageert Merel enthousiast. “Er heerst een erg prettige, ongedwongen en laagdrempelige sfeer. Dit zorgt ervoor dat je echt helemaal jezelf mag en kunt zijn. Ook de directeur kan binnen lopen om even een praatje te maken. Tevens hebben we 'Coins' en het 'Talent Lab’. In het Talent Lab kun je zelf klussen uitvoeren of aanbieden. Bijvoorbeeld als je een hobbyfotograaf bent of een ster bent in organiseren. In ruil voor die klussen krijg je Coins. Maar je krijgt ook Coins wanneer je een jaar in dienst bent of jarig bent. Deze Coins kun je vervolgens uitgeven in de Coins webshop. Dit past wel bij wat we willen uitstralen, namelijk het ‘voel je welkom’-gevoel. En het is een leuk extraatje van Cendris! Daarnaast hebben we voor iedere nieuwe medewerker een training van minimaal vijf werkdagen. Hierin leer je over Cendris en de systemen en word je klaargestoomd voor je functie. Ook hebben we veel doorgroeimogelijkheden naar bijvoorbeeld teammanager of floormanager. Jezelf goed kunnen ontwikkelen binnen Cendris vinden we erg belangrijk.”

Toch vergt de functie van klantenservicemedewerker nog wel een aantal kwaliteiten. “Het is natuurlijk belangrijk dat je communicatief vaardig bent en het leuk vindt om online of telefonisch goede gesprekken te voeren met klanten. Ook is het belangrijk dat je je kan verplaatsen in de klant en enthousiast bent. Als je deze eigenschappen hebt, ben jij helemaal geschikt voor onze leuke klantenservice!”

Kun jij je vinden in het verhaal van Merel? Dan heeft ze een boodschap voor jou: “Ben jij enthousiast, leergierig en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Kom bij ons werken! Als je meer van ons wilt weten, kom langs bij onze stand op de WerkParade of bij Cendris zelf. Voel je welkom!”

 

Werkzoekend? Schrijf je hier in voor de WerkParade

Umbraco: The Friendly CMS
Impressie WerkParade

Powered by:

Download de NetWERKapp

Speciaal voor de WerkParade hebben we een eigen NetWERKapp gemaakt. Download de app hier!

Schrijf je in voor de WerkParade

Binnenkort volgt de nieuwe datum!