Skip to the content

Michael Elzinga over Motor Surveillance: ‘Binding en vastigheid vind ik heel belangrijk’

Op 1 april 2020 vindt de WerkParade plaats, het grootste banenevent van Friesland. Tijdens dit event in het WTC Expo Leeuwarden komen zo’n 5000 werkzoekenden en 250 werkgevers bijeen om werk te zoeken of om met hun bedrijf te paraderen. Het is dé plek voor nieuwe carrièrekansen.

Motor Surveillance ziet de WerkParade ook als een prachtige kans om te laten zien wie het bedrijf is. In 2014 besloot Michael Elzinga zijn affiniteit met beveiligingswerk en motoren te combineren. Zo richtte hij Motor Surveillance op. Het bedrijf is actief in de hulp- en dienstverlening en veiligheid van onder andere festivals, evenementen en wegwerkzaamheden. We praten met Michael over het bedrijf, de uitdagingen in de branche en de kansen op de WerkParade.

Motoren en veiligheid combineren

Nu heeft Michael een eigen bedrijf, maar dertig jaar geleden was hij in dienst in de beveiliging. “Ik deed beveiligingswerk in alle facetten, op zowel kleine als grote evenementen. Ik vond de spanning die veiligheid met zich meebracht een leuk aspect. Ook vond ik het heel belangrijk. Rond die tijd haalde ik tevens mijn motorrijbewijs. Een motor is qua hulpverlening toch flexibeler dan een auto. Maar ik merkte dat het lastig was om een baan te vinden die deze combinatie had en waar ik niet onderaan de ladder zou beginnen. Vaak houdt het dan bij ambulance, politie of een verkeersregelaarsbedrijf al op. Daarom besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en mijn eigen bedrijf op te starten.” Toch delen niet veel mensen de passie voor de branche met Michael. “Veel mensen gaan niet naar school om verkeersregelaar te worden. Er zijn wel opleidingen in toezicht, handhaving en beveiliging, maar de meeste mensen kiezen dan voor beveiliging en niet voor verkeer. Ook kun je als verkeersregelaar niet echt een hogere functie krijgen. Dit is jammer. Daarom wil ik met mijn bedrijf al deze problemen gaan oplossen.”

WerkParade: nieuw avontuur in de verkeersveiligheid

De uitdaging om mensen te vinden voor een functie in veiligheid en verkeer is precies de reden waarom Motor Surveillance meedoet met de WerkParade. “We willen dat mensen veel meer in aanraking komen met het werk, omdat veel mensen niet weten wat verkeersregelaars eigenlijk doen. Veelal worden ze als irritant gezien, omdat ze net de weg afsluiten waar jij met je auto langs moet. Maar het is veel meer dan dat. Zo doen wij bijvoorbeeld ook nog verkeersbegeleidingen, om-en-om-regelingen, calamiteiten, toezichthouding, landelijke wandeltochten en andere activiteiten waar veel burgers bij betrokken zijn. We zijn juist op zoek naar mensen die het werkveld weer op willen en dat avontuur bij ons aan willen gaan. Op de WerkParade krijgen werkzoekenden de kans om al hun vragen aan ons te stellen en informatie te krijgen over het vakgebied. We hopen mensen iets aan te kunnen bieden waarvan ze niet hadden verwacht dat het zo leuk zou zijn.”

Verrassend leuk beroep

Het enthousiasme van het personeel voor hun baan wordt aangewakkerd door de binding die de medewerkers hebben met het bedrijf van Michael. “Ik vind het heel belangrijk dat ik mijn medewerkers vastigheid en binding kan bieden. Daarom krijg je bij mij al snel een vast contract en een hoger salaris. Ook geef ik mijn personeel de kans om door te groeien in een andere functie en interne opleidingen te volgen, zoals het behalen van een motorrijbewijs. Dit zorgt voor toewijding en enthousiasme. Uiteraard moet je wel verkeersinzicht hebben en stevig in je schoenen staan, want automobilisten kunnen soms agressief reageren.”

Zelfs de opdrachtgevers van het bedrijf zien het enthousiasme bij de medewerkers. “Vaak krijg ik de vraag hoe het kan dat mijn medewerkers met zoveel enthousiasme hun werk uitvoeren. Dit heeft ook te maken met het werk zelf. Veel werknemers zijn de baas over het stuk weggedeelte waar ze staan. Dat brengt macht met zich mee, iets dat veel mensen verrassend leuk vinden!”

Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Michael? Dan heeft hij een boodschap voor je. “Ontdek en ervaar zelf wat het beroep van een verkeersregelaar echt inhoudt. Kom langs op de WerkParade of stap eens bij ons binnen!”

 

Werkzoekend? Schrijf je hier in voor de WerkParade

Umbraco: The Friendly CMS
Impressie WerkParade

Powered by:

Download de NetWERKapp

Speciaal voor de WerkParade hebben we een eigen NetWERKapp gemaakt. Download de app hier!

Schrijf je in voor de WerkParade

Binnenkort volgt de nieuwe datum!