Skip to the content

Ralph Pol over Barrevoets: ‘Mensen voelen zich bij ons thuis’

Op 1 april 2020 vindt de WerkParade plaats, het grootste banenevent van Friesland. Tijdens dit event in het WTC Expo Leeuwarden komen zo’n 5000 werkzoekenden en 250 werkgevers bijeen om werk te zoeken of om met hun bedrijf te paraderen. Het is dé plek voor nieuwe carrièrekansen.

Koffie- en lunchcafé Barrevoets uit Leeuwarden is ook aanwezig op de WerkParade. Ralph Pol heeft in 2014, samen met zijn compagnon Jan-Willem, dit café opgericht. De gemoedelijke en sfeervolle zaak is gespecialiseerd in koffie, lunch, smoothies en catering. Daarnaast focust het bedrijf zich op duurzame, biologische, bewuste en maatschappelijk verantwoorde producten. In 2019 is Barrevoets bekroond als beste koffiezaak van de gemeente Leeuwarden. Ook TripAdvisor beoordeelde het café als beste lunchroom. We praten met Ralph over onder andere de liefde voor de horeca, de vooroordelen en de workshop op de WerkParade.

Horeca wordt vaak onderschat

Al jaren heeft Ralph een grote liefde voor de horeca. Deze passie begon al als kleine jongen, vervolgens heeft hij de middelbare hotelschool en hogere hotelschool gedaan. Zowel tijdens als na deze opleidingen is de liefde voor de horeca gebleven. Uiteindelijk besloot Ralph, samen met zijn beste vriend Jan-Willem, om een grote stap te nemen en een horeca-adviesbureau op te richten. Tijdens die periode konden ze de koffiezaak van een klant overnemen, die werd gedoopt tot Barrevoets. Maar dit is niet de enige horecazaak van de twee drukke ondernemers, ze hebben namelijk ook Dr. Watson, Spinoza én 35 man personeel onder hun hoede. Een behoorlijke verantwoordelijkheid in een branche die vaak onderschat wordt, aldus Ralph. “Voor veel mensen is de horeca een bijbaan of een tussenbaan. Onze medewerkers hebben daar regelmatig last van. Mensen kunnen zich namelijk niet voorstellen dat de horeca hun vaste baan is. Er wordt vaak denigrerend of makkelijk over gedaan, maar er is niet voor niets een Middelbare en Hogere Hotelschool. De houding jegens de horeca kan komen door het idee dat ieder persoon die affiniteit heeft met de horeca hier aan de slag kan. Maar mensen vergeten dat het heel hard werken is.”

Maak je eigen koffie tijdens de WerkParade

Ralph ziet de WerkParade als een mooie kans om de vooroordelen over de horeca weg te nemen en meer mensen te enthousiasmeren voor het vak. Maar eigenlijk kwam de daadwerkelijke tip om mee te doen aan het banenevent van gemeente Leeuwarden, vertelt Ralph. “Afgelopen oktober hebben we een aanbesteding gewonnen om de lunchcatering voor de gemeente te organiseren. Zij heeft ons gevraagd of we aan de WerkParade mee willen doen. Dat is zeker iets wat we willen, want Jan-Willem en ik vinden het beiden leuk om onze passie voor de horeca te delen. Ook is het natuurlijk een geschikte plek om te netwerken met werkzoekenden die de stap naar de horeca willen maken. Om deze mensen te overtuigen, geeft onze ervaren barista een koffieworkshop met ons eigen mobiele koffiezetapparaat. In kleine groepjes kunnen geïnteresseerden leren hoe ze goede koffie of koffievariaties maken.”

Gasten en personeel boven alles

Met goede koffie weet Barrevoets wel raad. “Wij kenmerken onszelf door gastvrijheid, kennis en kwaliteit. We vinden het heel belangrijk dat mensen zich bij ons thuis voelen. We maken graag even een praatje en we nemen onze gasten nooit voor lief. Mensen nemen immers de moeite om bij ons binnen te komen. Aan onze gasten willen we vooral laten zien hoe we zijn. Uiteindelijk geldt er maar één doel: gasten tevredenstellen. Ook het personeel nemen wij nooit voor lief. We investeren in ons bedrijf en in het personeel. Het enthousiasme voor onze producten, zoals vegan producten en lokale producten, willen we aan hen overbrengen. Eigenlijk voelt ons personeel een beetje als familie. Barrevoets is een klein bedrijf, waardoor we heel nauw en gelijkwaardig samenwerken. En door het feit dat wij alleen overdag open zijn, zijn de werktijden vast en gunstig. Ook kun je veel bij ons leren, omdat wij met mooie producten werken en het werk erg divers is. Dat maakt de horeca zo mooi.”

Ben jij gemotiveerd geworden door het verhaal van Ralph? Kom dan vooral naar de stand van Barrevoets! Ralph: “Is gastvrijheid jouw ding, vind jij het leuk om met mensen om te gaan en elke dag mooie verhalen van gasten te horen? Kom dan lekker in de horeca werken!”

 

Werkzoekend? Schrijf je hier in voor de WerkParade

Umbraco: The Friendly CMS
Impressie WerkParade

Powered by:

Download de NetWERKapp

Speciaal voor de WerkParade hebben we een eigen NetWERKapp gemaakt. Download de app hier!

Schrijf je in voor de WerkParade

Binnenkort volgt de nieuwe datum!