Skip to the content

Syberen Bosma over Smeding Groenten en Fruit: ‘Wij bieden écht meerwaarde’

Op 1 april 2020 vindt de WerkParade plaats, het grootste banenevent van Friesland. Tijdens dit event in het WTC Expo in Leeuwarden komen zo’n 5000 werkzoekenden en 250 werkgevers bijeen om werk te zoeken of om met hun bedrijf te paraderen. Het is dé plek voor nieuwe carrièrekansen.

Smeding Groenten en Fruit is een van de 250 werkgevers die paraat staat om werkzoekenden te verwelkomen. Syberen Bosma werkt als personeelsplanner op het hoofdkantoor in Sint Annaparochie. Ruim 1800 soorten aardappelen, groenten en fruit worden hier verzameld voor totaal 7000 klanten. Denk aan supermarktketens, restaurants, vakantieparken en professionele voetbalclubs. Waarom is werken voor deze AGF-specialist zo leuk en waarom doet ze mee aan de WerkParade? We vragen het Syberen.

Groei vergt meer personeel

Als personeelsplanner is Syberen verantwoordelijk voor de planning van 350 collega’s in het distributiecentrum. Zo maakt Syberen onder andere roosters, regelt hij verlof- en vakantiedagen en draagt hij actief bij aan de tevredenheidsgraad van de medewerkers. Een erg veelzijdige baan in zo’n groot bedrijf, aldus Syberen. “Het is hier erg prettig om te werken, omdat het bedrijf veel mogelijkheden biedt en sociaal is. Naast de extra mensen die we tijdens de piekmomenten door het jaar heen goed kunnen gebruiken, zorgt de groei die wij doormaken ervoor dat we continu op zoek zijn naar logistiek personeel. In de zomer van 2018 kregen we te maken met een zeer snelle groei en zijn we een wervingscampagne gestart om op korte termijn nieuwe collega’s te vinden. Vanaf dat moment zijn we meer aan onze naamsbekendheid gaan doen, zodat mensen ook weten wie we zijn en wat we doen!”

WerkParade: in contact komen met potentiële medewerkers en naamsbekendheid

“In contact komen met potentiële medewerkers is de voornaamste reden dat wij meedoen aan de WerkParade. Het gaat hierbij voornamelijk om logistiek medewerkers. Zo zijn parttimers, fulltimers, uitzendkrachten en studenten die van aanpakken houden en verantwoordelijkheid dragen voor hun werk altijd welkom”, aldus Syberen. Maar er is nog een reden voor Smeding om mee te doen aan WerkParade. De constante groei van Smeding en de daarbij behorende vraag naar personeel vraagt ook om meer zichtbaarheid. “Ondanks dat wij een groot bedrijf in de regio zijn, is het nog niet voor iedereen duidelijk wat wij doen en waar wij precies voor staan. Daarom is het vergroten van onze naamsbekendheid ook een doel tijdens de WerkParade.”

Smeding biedt doorgroeimogelijkheden

Maar wat is er precies leuk aan werken bij Smeding? Syberen vertelt. “Bij Smeding werk je als logistiek medewerker in teamverband. Je bent elke dag aan het werk in ploegen van gemiddeld twintig mensenwat betekent dat je altijd in het gezelschap bent van collega’s. Op een elektrische pompwagen rijd je door het magazijn om bestellingen van onze klanten te verzamelen. En samen zorg je ervoor dat de bestellingen op tijd richting onze klanten gaan!”

Naast een goede werksfeer en de kans op een vast contract, biedt Smeding ook de mogelijkheid om intern door te groeien. Syberen: “Smeding wil graag investeren in haar medewerkers en ze de mogelijkheid bieden om door te groeien. Zo zijn er bijvoorbeeld veel collega’s die op jonge leeftijd als parttimer bij ons zijn komen werken en die ondertussen zijn doorgegroeid naar een andere (fulltime) functie binnen Smeding!” De groei die Smeding haar medewerkers wil laten doormaken begint trouwens al vanaf de eerste werkdag. “Als je nieuw bij Smeding start word je gekoppeld aan een inwerkbuddy, die je de eerste weken wegwijs maakt binnen Smeding en je alle kneepjes van het vak leert!”, aldus Syberen.

Ben je op zoek naar een (nieuwe) baan en ben je enthousiast geworden na het verhaal van Syberen? Dan heeft hij een boodschap voor je. “Kom gezellig langs bij de stand van Smeding om informatie te krijgen over ons! We maken graag kennis met je en laten zien wie we zijn en wat we doen.”

 

Werkzoekend? Schrijf je hier in voor de WerkParade

Umbraco: The Friendly CMS
Impressie WerkParade

Powered by:

Download de NetWERKapp

Speciaal voor de WerkParade hebben we een eigen NetWERKapp gemaakt. Download de app hier!

Schrijf je in voor de WerkParade

Binnenkort volgt de nieuwe datum!