Skip to the content

Ynskje Heidstra over haar werk bij Talant: ‘Elke dag voelt als thuiskomen’

Op 1 april 2020 vindt WerkParade plaats, het grootste banenevent van Friesland. Tijdens dit event in het WTC Expo in Leeuwarden komen zo’n 5000 werkzoekenden en 250 werkgevers bijeen om werk te zoeken of om met hun bedrijf te paraderen. Het is dé plek voor nieuwe carrièrekansen. 

Talant is een van de bedrijven die klaarstaat voor werkzoekenden op WerkParade. Ynskje Heidstra werkt als begeleider-B bij Talant op locatie Sportloane in De Westereen. Op deze locatie wonen 24 cliënten in de leeftijd tussen 18 en 65 jaar met een verstandelijke, psychische en/of lichamelijke beperking. De cliënten kunnen 24 uur per dag bij een begeleider terecht voor zorg en ondersteuning. We praten met Ynskje over haar werk als begeleider en het doel op de WerkParade.

Veranderingen in de zorg

Eén van de taken van Ynskje is dat ze als persoonlijk begeleider de verantwoordelijkheid draagt voor alle cliënten op locatie Sportloane. Dit kan soms best pittig zijn, maar het is ook een leuke uitdaging. “Geen cliënt is hetzelfde, wat het werk heel veelzijdig maakt.” De impact van de problemen rondom de zorgbranche ziet Ynskje terug in haar werk. “In een korte tijd is er veel veranderd. Het werk is drukker geworden en de verantwoordelijkheid groter. Dit komt mede door nieuwe wetten en doordat er weinig mensen willen werken in de zorg. Hierdoor heerst er een personeelstekort. Het werk is er niet makkelijker op geworden, want er wordt veel van je verwacht.”

Goede communicatie en fijne collega’s

Ondanks de problemen steekt de passie voor het werk er bij Ynskje met kop en schouders bovenuit. “Het werken met mensen is heel fijn aan mijn baan. Net zoals ik hebben mijn collega’s ook veel passie voor de zorg voor mensen. Doordat iedere dag anders is, wordt het werk heel uitdagend. Ook verloopt de communicatie bij ons heel fijn. Talant is een grote organisatie, maar dit is geen belemmering. Iedereen luistert naar en overlegt goed met elkaar. Ook kunnen we altijd bij elkaar en bij het hoofd van de afdeling terecht met problemen. Ik voel mij heel erg thuis in het team en ik ben blij dat ik mijn collega’s elke dag kan zien.”

WerkParade: laten zien wat het werk écht inhoudt

De passie voor het werk en voor elkaar is voor Ynskje een belangrijk uitgangspunt bij de WerkParade. “Mensen hebben tegenwoordig veel negatieve denkbeelden over de zorg. Maar het werk is veel meer dan dat het vroeger geweest was of wat de media laten zien. Er komt steeds meer uitdaging in het werk, doordat de zorg steeds meer uitbreidt. Talant is meer dan alléén gehandicaptenzorg of meer dan alléén het syndroom van Down. We helpen onze cliënten om een goed en zinvol leven te hebben. Hierbij focussen we ons op wat wél kan. Daarnaast is de band met collega’s op onze locatie zo hecht, dat het bijna als een vriendengroep aanvoelt.” Daarom heeft Talant de bewuste keuze gemaakt om mee te doen met de WerkParade. “We willen laten zien wat het werk écht inhoudt.”

Werken bij Talant is waardevol en uniek

Nieuwe medewerkers kunnen van één ding zeker zijn: Talant voelt als een warm bad. Een goede samenwerking staat hoog in het vaandel, evenals de goede zorg voor cliënten. Ook in het werk hoeven medewerkers zich nooit te vervelen, zegt Ynskje. “Het werk is erg divers, maar toch krijg je de kans om je eigen ding te doen. Het maakt niet uit of je een zorggerelateerde niveau 3-opleiding of een zorggerelateerde hbo-opleiding hebt afgerond, bij ons wordt iedereen gelijk behandeld en zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden. Wel moet je een goed aanpassingsvermogen hebben en goed kunnen luisteren naar de cliënten. Iedere cliënt heeft andere zorg nodig. Dat maakt het werk direct ook zo waardevol en uniek.”

Ben je op zoek naar een (nieuwe) baan en spreekt het verhaal van Ynskje je aan? Dan heeft ze voor jou nog één boodschap: “Lijkt een baan bij Talant je leuk? Niet twijfelen, gewoon doen!” Talant staat voor je klaar op de WerkParade. Kom langs om ze alles te vragen wat je wilt weten!

 

Werkzoekend? Schrijf je hier in voor de WerkParade

Ook als standhouder op de WerkParade? Reserveer je stand nu!

 

Umbraco: The Friendly CMS
Impressie WerkParade

Powered by:

Download de NetWERKapp

Speciaal voor de WerkParade hebben we een eigen NetWERKapp gemaakt. Download de app hier!

Schrijf je in voor de WerkParade

Binnenkort volgt de nieuwe datum!